MAGYAR EURITMIA – MOZGÁSMŰVÉSZETI TÁRSASÁG

Rendelkezés az 1%-ról

RENDELKEZŐ NYILATKOZAT

 

A BEFIZETETT ADÓ EGY SZÁZALÉKÁRÓL

A kedvezményezett adószáma:

18088548-1-42

A kedvezményezett neve:

Magyar Euritmia –Mozgásművészeti Társaság

 Bankszámlaszám:

CIB bank: 10700079-27451007-51100005 

 

TUDNIVALÓK

Ezt a nyilatkozatot csak akkor töltse ki, ha valamely társadalmi szervezet, alapítvány vagy külön nevesített intézmény, elkülönített alap javára kíván rendelkezni.

A nyilatkozatot tegye egy olyan postai szabvány méretű borítékba, amely e lap méretét csak annyiban haladja meg, hogy abba a nyilatkozat elhelyezhető legyen.

FONTOS!

A rendelkezése csak akkor érvényes és teljesíthető, ha a nyilatkozaton a kedvezményezett adószámát, a borítékon pedig az ÖN NEVÉT, LAKCÍMÉT ÉS AZ ADÓAZONOSÍTÓ JELÉT pontosan tünteti fel.

Köszönjük, ha adója 1%-val Társaságunkat

támogatja!

A 2021-es személyi jövedelemadó rendelkezés szerinti 1%-ból befolyó támogatások felhasználásáról szóló beszámoló itt található.

Magyar Euritmia-Mozgásművészeti Társaság

Képviselő: Mihálcz Dóra

2018 Nonprofit beszámoló a közhasznú tevékenységeinkről

 

Egészségmegőrzés, gyógyító, eü. rehab. tevékenység 

A 2018-as évben is tovább folytatódtak a felnőtt euritmia csoportok rendszeres foglalkozásai. Mindhárom csoportunkban kimondottan a saját élményű átélés, egészségmegőrzés volt a cél. A végzett euritmisták számára terápiás euritmia-továbbképzéseket szerveztünk. Társaságunk tagjai különböző intézményekben rendszeres egészségmegőrző euritmia foglalkozásokat tartottak.

A különböző életterületeken dolgozók megtapasztalhatták az euritmia-foglalkozások harmonizáló, egészségmegőrző, frissítő hatását. Az euritmisták egy csoportja továbbképzések keretében folytathatta a terápiás euritmia gyakorlatainak és elméletének megismerését.

Nevelés, oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés

Az Egyesületünk által működtetett képzés tagja a Nemzetközi Euritmia Szövetségnek, és jogosult a Szövetség euritmia-tanárképzési programja szerinti oktatást budapesti helyszínen megszervezni. 2018-ban egy ötödéves és két másodéves csoporttal dolgoztunk. Rendszeresen szerveztünk pedagógiai és művészeti továbbképzéseket a már végzett euritmisták számára. Társaságunk tagjai rendszeresen tartottak ismeretterjesztő, bemutató előadásokat és euritmiaórákat a Waldorf iskolák szülői közösségeinek és a gyerekeknek, rendszeres, valamint szakkör jellegű euritmia foglalkozásokat és bemutatókat szerveztek az iskolás korosztály számára.

A Társaságunk által megszervezett képzés lehetővé teszi, hogy a Waldorf iskolákban kötelezően oktatott euritmiát megfelelő képesítéssel rendelkező tanárok oktathassák. A tanárok által az euritmia több száz gyermekhez eljut, segítve ezáltal az egészséges fejlődésüket. Az ismeretterjesztő, bemutató euritmiaórákon a szülők, és más érdeklődő felnőttek megismerhetik, gyakorolhatják az euritmiát, saját élményű tapasztalatot szerezve az euritmia jótékony, képességfejlesztő hatásairól.

Kulturális tevékenységek

2018-ban Társaságunk újabb nyilvános, színházi előadásokat szervezett. Az Artemisz Euritmiaszínpad matinéelőadást tartott a Kispesti Waldorf Iskola diákjainak. A produkciót két grazi Waldorf iskola is vendégszereplésre hívta, ahol többszáz gyermek részesülhetett az euritmia-előadás élményében. Társaságunk turnét szervezett a Hannoveri Euritmaiskola végzős diákjainak és tanárainak, műsorukat több Waldorf iskolában is megtekinthették az érdeklődők. A székhelyünkön kisebb euritmia előadásokra és koncertekre került sor neves művészek közreműködésével.

A budapesti és külföldi előadások nagyszámú közönsége átélhette az euritmia művészetét színházi előadások keretében.  A Waldorf iskolákban történt előadások által segítünk a gyerekeknek komolyzenét, mozgásművészetet, irodalmat értő felnőtté válni.